HYGIËNE & VERZORGING

Hygiëne
Omdat hygiëne belangrijk is wordt er gewerkt met een persoonlijke vijlenset. Dat betekent dat u altijd met uw eigen vijlenset wordt behandeld. Zo kunnen er nooit bacteriën d.m.v. vijlen worden overgebracht. Ook worden alle gebruikte gereedschappen na de behandeling gedesinfecteerd. De persoonlijke vijlen worden voor u bewaard bij SGNailStyling.

Verzorging
Om lang plezier te hebben van uw kunstnagels is de juiste verzorging noodzakelijk, raadpleeg bij twijfel altijd een erkende nagelstyliste voor een goed advies. Wij zijn daarvoor opgeleid en helpen u graag.

 • Het is belangrijk om te weten dat acryl en gel een materiaal is dat na de behandeling nog 24 tot 48 uur nodig heeft om volledig uit te harden. Hierdoor is het verstandig om de eerste 24 uur na het zetten van de kunstnagels geen handelingen uit te voeren waarbij de nagels intensief gebruikt worden zoals het werken met schoonmaakmiddelen, de afwas doen zonder handschoenen om lifting te voorkomen. De kunstnagels hebben deze tijd nodig om het uithardingproces/hechting te voltooien.
 • De kunstnagels zijn niet bestand tegen oplosmiddelen zoals aceton, wasbenzine, cillit bang enz. hierdoor kunnen de kunstnagels gaan liften. U kunt dan het beste met handschoenen aan werken, zo ook bij het schoonmaken en het werken in de tuin.
 • Water droogt de nagels uit. Het beste is om regelmatig (ongeveer 2 keer per dag) uw nagelriemen in te smeren met nagelriemolie. Het houdt de nagelriemen zacht , de acryl en gel soepel. De kunstnagels blijven op deze manier veel langer mooi en het voorkomt lifting door uitdroging van het kunstproduct. Nagelriemolie is verkrijgbaar bij uw nagelstyliste.
 • Gebruik op de kunstnagel nooit nagelverharder, hierdoor kunnen de nagels gaan splijten.
 • Probeer uw nagels zo min mogelijk te stoten Als u de nagels te veel stoot is dit vaak een teken dat de nagels te lang zijn voor u en kunt u ze beter wat korter vijlen. Doe dit niet te hardhandig, te veel druk bij het vijlen kan lifting veroorzaken.
 • Uw kunstnagels mag u nooit knippen! Doet u dit wel dan zullen ze zeer zeker barsten. U kunt ze beter vijlen. Let op dat u dit niet te hardhandig doet, vraag uw nagelstyliste om uitleg.
 • Peuter of trek de kunstnagels nooit van uw eigen nagels af ! De natuurlijke nagels zullen hierdoor ernstig beschadigen en dun worden. Laat uw kunstnagels altijd vakkundig verwijderen door een erkende nagelstyliste.
 • Wanneer u de kunstnagel wilt gaan lakken gebruik dan eerst een base coat, als u dit niet doet en u gebruikt een donkere lak wil de kleur nog wel eens in de kunstnagel trekken.
 • Gebruik na de base coat 2x gewone lak en daarna een top coat, hierdoor blijft de lak langer mooi. Een kwalitatief goede topcoat is te verkrijgen bij uw nagelstyliste.
 • Gebruik uitsluitend speciale nagellak-remover (zonder aceton) . Aceton is een oplosmiddel, uw nagels zullen hiervan beschadigen en kunnen zelfs loslaten (lifting).
 • Uw nagels zijn geen gereedschap, gebruik ze dus ook niet zodanig. Werk met de toppen van uw vingers, of met de zijkanten van uw duim en wijsvinger.
 • Laat de nagels na ongeveer 3 of 4 weken nabehandelen. Dit omdat de natuurlijke nagel gewoon doorgroeit. Uiteindelijk zullen de nagels te lang worden en door het verplaatsen van het aangebrachte stresspunt, kunnen de kunstnagels eerder breken!
 • Bij zowel korte als lange kunstnagels is het belangrijk om ook goed de onderkanten schoon te maken/houden. Dit is namelijk een broedplaats voor bacteriën. Schoonhouden gaat het makkelijkst met een (oude) tandenborstel en wat tandpasta. Doe dit nooit met een scherp voorwerp, hierdoor kan het hyponichium (aanhechting nagel en huid) beschadigen en is de kans op een infectie aanwezig.