WEDSTRIJDEN

17 maart 2013 International Nail Meisterschaft Gel te Dusseldorf WERELDKAMPIOEN!
Dit jaar mocht ik wederom Nederland vertegenwoordigen bij de competitie der competities. De competitie waar alleen maar landskampioenen meedoen en waar je dus op uitnodiging aan deel mag nemen en  niet uit vrije inschrijving. Dit jaar weer met gel mee gedaan, omdat ik me daar de laatste jaar meer en meer in heb gespecialiseerd. Mijn doel: het moet niet te onderscheiden zijn van acryl.

De aanloop voor deze wedstrijd heeft me alle vrije tijd die ik had gekost. Mijn doel moest bereikt worden. En hoe dichter bij de wedstrijd hoe beter het gelukkig ging. Eindelijk kreeg ik het resultaat waar ik naar streefde. Eindelijk vond ik een techniek waarmee het lukte. En vond ik de techniek en producten die bij mij passen. Dit jaar deed ik dus mee voor mezelf, en niet voor een wedstrijdteam waar je gebonden bent aan bepaalde producten. Ik koos de producten die het mij mogelijk maakte.

Al deze maanden van trainen bracht ik samen op de wedstrijd. Redelijk zenuwachtig maar vertrouwen hebbende in mijn techniek en tijdschema. Totdat ik 10 min voor het einde nog een nagel brak! Niet nadenken en direct weer opgebouwd en gekozen om deze hand te lakken.

De uitslag was zenuwslopend, en Steffie en David maakte het extra spannend. Totdat …….het moment dat ik als 1e opgeroepen werd!!! WOW!!! fantastisch!!!! dat moment……waar ik zo hard voor getraind had. ……. niet te geloven……..wat er dan door je heen gaat!!! Onbeschrijfelijk!!! I DID IT!!! en dat met gel!!! en mijn punten waren sky high! wat neer kwam op een cijfer 9!!

14 oktober 2012 Nationale Nagel Competitie Salon Editie BT Nails te Rotterdam 1e en 2e PLAATS
Zondag 14 oktober 2012 was het weer zover, de jaarlijkse salon nagel competitie in het Holland Casino in Rotterdam werden weer gehouden. Dit jaar deed ik voor de 5e keer mee aan deze wedstrijd. Deze wedstrijd staat open voor Belgische en Nederlandse deelnemers die willen laten zien dat ze de beste kwaliteit salon nagels kunnen maken. Om deelnemers zoveel mogelijk kansen te geven kun je deze wedstrijd meedoen met gel en acryl. Er waren dus verschillende tijden opengesteld zodat deelnemers meerdere keren hun kunsten konden laten zien. Ik heb dan ook hiervan gebruik gemaakt, net zoals voorgaande jaren, en met gel en acryl meegedaan. De jurering duurt bij deze wedstrijd altijd erg lang en er zijn verschillende rondes. Vaak worden een aantal modellen nogmaals terug geroepen voor een extra ronde. Hier worden modellen dan vaak vergeleken met elkaar welke plaats je uiteindelijk behaald. Het grappige was dat mijn 2 modellen op het allerlaatst nog terug geroepen werden. Ze werden met elkaar vergeleken. Dit kan dan betekenen dat het punten aantal zo dicht bij elkaar licht dat ze niet kunnen kiezen tussen de 1e en 2eplaats of tussen de 3e en 4e plaats. Erg spannend dus. Tijdens de uitreiking steeg de spanning nog meer. Het modelnummer van de 3e plaats werd opgeroepen… en dat was ik niet. Daarna kwam de verlossende uitslag…een van mijn modelnummers werd opgeroepen en daarna mijn andere modelnummer ook nog. Ik ben dus met gel 2e geworden en met acryl 1e. Deze wedstrijd heeft altijd nog een extra award voor de beste gel nagelstyliste. Omdat ik de hoogste score had met gel werd deze voor de 3e achtereenvolgende keer aan mij uitgereikt. Uiteraard weer bijzonder blij en trots met de gewonnen prijzen en behaalde titel.

BT 2012

NEDERLANDS KAMPIOEN GEL
22 september 2012 Nederlands Kampioenschappen Nail Design jaarbeurs Utrecht – 1e PLAATS
Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor de jaarlijkse Nederlandse Kampioenschappen tijdens de beauty beurs te Utrecht. Dit jaar had de organisatie besloten aan mijn idee van vorig jaar gehoor te geven om 2 categorieën in te lassen, een Gel wedstrijd en een Acryl wedstrijd. Dit omdat tijdens de wereldkampioenschappen in Düsseldorf ook 2 categorieën zijn. Ik had me dan ook direct voor beide wedstrijden ingeschreven, want ja hoe fantastisch zou het zijn als je bv voor beide systemen naar Düsseldorf zou mogen. Helaas werd ik een week voor de wedstrijd gebeld met de mededeling dat er te weinig aanmeldingen voor de wedstrijden waren waardoor ze de wedstrijden weer bij elkaar gingen voegen. Dus de gellers en acryllers hebben dan op dezelfde tijd de wedstrijd. Hierdoor was ik weer gedwongen om te kiezen. Ik heb uiteindelijk gekozen om weer met gel mee te doen om te laten zien dat het met gel ook mogelijk is om een mooie wedstrijdnagel te maken. Maar het viel me dit jaar flink tegen omdat er andere regels waren dan de jaren ervoor. Hierdoor moest ik mijn vertrouwde schema omgooien en een nieuw systeem uit proberen. Hierdoor gingen mijn trainingen niet bepaald zoals ik hoopte en zag ik het zwaar in voor de wedstrijd. Maar gelukkig heb ik een super model en liep het toch allemaal nog redelijk naar wens. Het resultaat was dan ook dat ik nu Nederlands Kampioen ben met gel en ik weer naar Düsseldorf mag in maart 2013.

20120922-1

21 juli 2012 Crystal Nails European Nail Cup Budapest – 2e PLAATS
Afgelopen weekend heb ik wederom meegedaan aan een internationale wedstrijd. Dit keer de Crystal Nails European Nail Cup in Budapest. Zoals velen inmiddels al weten ben ik lid van het Nederlandse Crystal Nails wedstrijd team. Tijdens deze wedstrijd mochten deelnemers enkel werken met Crystal Nails producten. De wedstrijd stond open voor alle europese nagelstylisten. In totaal waren er 19 deelnemers van verschillende landen aanwezig zoals: Hongarije, Oostenrijk, Servie, Nederland, Duitsland, Italie en Frankrijk en wellicht nog meer die ik vergeten ben.

Het was tijdens de wedstrijd erg warm (ondanks dat de airco aan stond) waardoor het heel lastig was om het product goed te verwerken. Het hard nl te snel uit en dan heb je minder tijd om de nagel in de juiste ronding te pinchen. Ik zelf was niet tevreden over mijn set. Mijn set van de NailNoblesse wedstrijd was vele malen beter en perfecter dan deze set voor mijn gevoel.

Toch bleek dat minder waar want tijdens de prijsuitreiking bleek ik toch in de prijzen te vallen. Het verliep allemaal wel een beetje apart want de Hongaren spreken niet heel goed Engels en vergeten volgens mij ook wel eens wat te vertalen. Dus er werden deelnemers omgeroepen om hun certificaat op te halen. Bijna iedereen had zijn certificaat al maar ik o.a. nog niet. Vreemd dacht ik nog maar later bleek dat alle deelnemers met uitzondering van de top 3 hun certificaat kregen. Dus de overige deelnemers die nog geen certificaat hadden ontvangen moesten naar voren komen. Werd niet in het Engels vertaald dus een Hongaarse collega wenkte mij ook naar voren. Ik helemaal overrompeld naar voren gestrompeld en daar stonden we dan, in afwachting welke plaats we hadden behaald. Ik heb nog nooit zo staan schaken op het podium ongelofelijk, zo niet verwacht in de top 3 te eindigen en dan toch wel daar staan. Ik ben uiteindelijk 2e geworden.

Later sprak de jury mij nog aan (Gabrielle Kovacs meervoudig wereldkampioen) en vertelde me dat het niveau erg hoog lag en dat ze trots was op mijn prestatie. Wow ik was zo blij met dat compliment en uiteraard met de mooie beker die weer te bewonderen is in mijn salon.

IMG_2001

styletto

10 juni 2012 International Competitie NailNoblesse te Dusseldorf – 2e PLAATS ACRYL – 3e PLAATS GEL
Afgelopen weekend heb ik weer meegedaan aan een internationale wedstrijd in Duitsland (NailNoblesse). Tijdens deze wedstrijd heb ik meegedaan aan 2 wedstrijden, te weten: Tip & Overlay (gel) en Acryl sculpt. Het was de eerste keer dat ik aan deze wedstrijd mee heb gedaan en dat is toch altijd weer spannend. Ook had ik 2 nieuwe modellen bij me, dus dat was dubbel spannend ook voor de modellen. De wedstrijden verliepen naar tevredenheid, de sfeer was goed en het ging gewoon lekker naar mijn zin. Ik was dan ook best tevreden over mijn resultaten.

Naar mate het einde van de dag naderd wordt het natuurlijk nog spannender. Je ziet inmiddels heel wat modellen van de jury vandaan komen en dan kun je de nagels van je collega stylisten en tegenstanders bekijken om te zien hoe zij het gedaan hebben en om een beetje in te schatten hoe je winkansen liggen. De tip& overlay wedstrijd kon je overigens meedoen met gel of acryl, maar de uitslag hiervan was gemengd.

Ik ben uiteindelijk 2x in de prijzen gevallen J en heb de volgende titels behaald. Dit keer werden er geen bekers uitgereikt maar kregen de winnaars een mooie sjerp om.

Prinses of Acrylic Nail Design – oftewel 2e plaats Acryl Sculpt

Hertoging of Tip Nail Design – oftewe 3e plaats Tip & Overlay met gel

Deze wedstrijd was echt een hele leuke ervaring, mijn modellen hebben het super gedaan en bij deze wil ik hun nogmaals bedanken dat ze mee wilde gaan en hun mooie handen en nagels ter beschikking wilden stellen. Judith en Maharani super bedankt! Jullie waren geweldig!

2012 nailnoblesse acryl

2012 nailnoblesse gel

10 maart 2012 International Nail Meisterschaft Gel te Dusseldorf- 12e PLAATS
Dit jaar mocht ik weer deelnemen aan de wereldkampioenschappen in Düsseldorf. Sinds 2 maanden werk ik met een nieuw product dus dat was wel even wennen qua werkwijze. Hierdoor ging het helaas nog niet helemaal zo als het zou moeten gaan maar volgende keer beter, als ik weer zou mogen.

20120310

29 januari 2012 Nationale Nagelcompetitie Allround Nail Centre Raamsdonkveer – 1e PLAATS + Wisselbeker
Afgelopen zondag was er weer een wedstrijd in Nederland. Hieraan heb ik net als vorig jaar weer aan deelgenomen. Vorig jaar was ik de gelukkige die de wisselbeker mee naar huis mocht nemen omdat ik het hoogst aantal punten gescoord heb van alle deelnemers. Dit jaar moest ik dus de titel verdedigen en dat is me nog gelukt ook, en ik mag ook de wisselbeker nog een jaartje houden. Ik had het niet verwacht aangezien de trainingen thuis beter gingen voor mijn gevoel dan tijdens de wedstrijd. Maar gelukkig dachten de juryleden hier anders over. Ik kreeg veel complimenten over mijn set omdat deze volgens de juryleden “super strak” waren. De trofeeën zijn uiteraard weer te bewonderen in mijn salon.

20120129 1e plaats 20120129-1 1e plaats

4 december 2011 NailOlympics Rome Italie – 4e PLAATS
Deze wedstrijd zou gelijk zijn aan de Naillympcs in Londen. Gezien de ticket prijzen was het zeer intressant om daar eens heen te gaan. We waren met een leuk groepje meiden. Het was nog maar de 2e keer dat deze wedstrijd in Rome georganiseerd werd, en dat was hellaas wel te merken qua organisatie. Al met al toch een super leuk weekend gehad en met een redelijk goed resultaat, 4e plaats.

20111204 4e plaats

23 en 24 oktober 2011 Globa Nail Cup Helsinki Finland – 2e, 3e en 4e PLAATS
Wederom is er weer nieuws omtrent wedstrijdgebied. Afgelopen weekend was ik in Helsinki voor de 2nd Global Nail Cup. Dit is een internationale wedstrijd waaraan maar liefst 6 landen aan meededen georganiseerd door Odyssey Nail System. Ik heb meegedaan met de onderdelen acryl, gel en sallon succes. De uitslag was voor mij zeer verassend.

Ik heb de volgende plaatsen behaald
2e prijs Gel divisie 3
3e prijs Salon Succes divisie 3
4e plaats Acryl divisie 3

Helaas net geen 3e prijs met acryl, dit had te maken met het feit dat mijn (gehuurde) model de dag voor mijn wedstrijd ook al model heeft gezeten voor iemand anders en waarbij helaas wondjes gemaakt zijn rond haar nagelriemen. Dit heeft mij punten gekost op de overall look en dus de 3e prijs gekost. Helaas maar zo gaat dat, zelf had ik ook een fout gemaakt bij haar ringvingen, die had ik te laat gepinched waardoor deze nagel wat afweek van de andere. Maar dat zijn weer leerpunten voor een volgende keer. De sfeer rondom deze wedstrijd was fantastisch en ik heb zeer relaxed de wedstrijden kunnen doen. Ook de jurering was heel eerlijk (niet politiek geladen) en erg fijn dat we ook commentaar meekregen waaraan we kunnen werken voor volgende wedstrijden.

lees hier het artikel van BN de Stem

30111024 gel

20111024 salon succes

20111023 acryl

9 oktober 2011 Nationale Nagel Competitie Salon Editie BT Nails te Rotterdam- 2e en 3e PLAATS
Afgelopen weekend heb ik weer meegedaan aan de Nationale Salonnagel Competitie in het Holland Casino te Rotterdam. Het doel van de wedstrijd was het vervaardigen van de beste salonnagel in 100 minuten. Hierbij werd vooral gekeken naar de stuctuur en duurzaamheid van de nagel. Ik heb hierbij meegedaan aan het onderdeel acryl en gel. De uitslag was ook
dit jaar weer gemengd omdat het om de salon nagel gaat en dat niet uitmaakt met welk systeem dit gedaan wordt. Het ging op zich lekker maar ik had helaas toch nog wat puntjes waar ik niet blij mee was, maar ja perfect is niemand en het blijven moment opnamens. Maar gelukkig viel de uitslag mee. Ik heb maar liefst 3 prijzen mee naar huis genomen en mag mezelf wederom Beste UV gel nagelstyliste van de Benelux noemen. Ik heb met gel dit jaar de 3e plaats gewonnen, met acryl de 2e plaats en met gel dus de Award beste UV gel nagelstyliste. Kortom een 1e, 2e en 3e plaats eigenlijk als ik de award voor eerste plaats aanzie 😉

lees hier het artikel van BN de Stem

20111008 acryl

20111008 gel

20111008 allen

24 september 2011 Nederlands Kampioenschappen Nail Design jaarbeurs Utrecht – 2e PLAATS
Afgelopen weekend heb ik weer meegedaan aan de Nederlandse Kampioenschappen in de jaarbeurs hallen in Utrecht. Dit jaar heb ik voor het eerst met gel aan deze wedstrijd deelgenomen. Omdat ik deze wedstrijd al eens met acryl gewonnen had dacht ik eens gek te doen en met gel mee te doen. Ik was de enigste gel deelnemer tussen ruim 20 acryl deelnemers. Ik had er totaal geen verwachtingen van en ging daarom ook heel relax de wedstrijd in. Achteraf gezien vond ik wel dat ik een knap setje gemaakt had, was heel tevreden over het resultaat. Op de beurs liepen ook een aantal bekende internationale stylisten rond en die hebben mijn nagels ook gezien en kreeg zeer goede complimenten, ook van Trang Nguyen die normaal niet zo complimenteus is. Toen begon het toch wel wat te kriebelen zo voor de prijsuitreiking. “Zou ik met gel de acrylers kunnen evenaren???” JA HET KAN!!!!! ik ben 2e geworden!!!! Ben echt apetrots. Tevens heb ik me wederom geplaatst voor de wereldkampioenschappen in Düsseldorf maart 2012. Dus wordt weer hard trainen.

20110924 nk gel

17,18 en 19 september 2011 Nailympics Londen – 5e, 7e en 12e PLAATS
Helaas lag er een vloek op dit weekend waardoor bijna alles wat je je kunt bedenken mis ging. Hotel zou ineens gecanseld zijn, wedstrijd was verplaatst en nog 20 minuten verlaat ook waardoor mijn model haar terugvlucht miste en ik kan nog wel even doorgaan. Kortom een zeer stressvol weekend.

Door al die extra stress heb ik niet naar behoren kunnen presteren, maar al met al vielen de resultaten toch nog redelijk mee. Ik had zelf slechter verwacht.

Zaterdag:
Acryl Tip&Overlay – 5e plaats
Ging op zich super maar door een verkeerde keuze van mijn kant kwam ik tijd te kort voor de afwerking. Uiteindelijk ben ik heel blij met mijn behaalde plaats want dit geeft aan dat als ik wel de juiste keus had gemaakt, waardoor ik die 10 minuten die ik nu te kort kwam had gehad, ik in de top 3 was geeindigd.

Zondag:
Acryl Sculpt – 7e plaats
De wedstrijd zou oorspronkelijk in de ochtend zijn maar een maand eerder werd deze verplaatst naar 11 uur, fijn als je tickets al geboekt zijn. Enfin afgesproken werd dat ze als eerste gejureerd zou worden en dan zou ze het kunnen halen. Maar de wedstrijd ervoor was al uitgelopen en dus begon deze wedstrijd ook 20 minuten later waardoor de stress toesloeg. Mijn model moest direct gejureerd worden en met de taxi naar de transfer bus naar de luchthaven. Door deze uitloop heeft ze helaas haar vlucht op het nippertje moeten missen (gate werd voor haar neus zonder pardon gesloten) Het resultaat valt me toch niet tegen als ik bedenk dat dit niet een set was die ik van mezelf gewend ben en toch nog behoorlijk wat bekenden achter me heb gelaten. Het niveau was erg hoog.

Maandag:
Gel Sculpt – 12 plaats
Begon goed, had er een goed gevoel over totdat ik de glans moest gaan aanbrengen. Wat er met mijn gelsealer aan de hand was weet ik niet maar zal met de airco te maken hebben. Bij het aanbrengen trok deze terug en begon te bobbelen. Ik had geen tijd meer om wat anders te doen dus heb het zo moeten laten. Het zag er niet uit helaas en ik schaamde me kapot. Ik weet zeker dat als de glans wel goed was ik in de top 10 was geëindigd.

20110917 acryl tipoverlay

20110918 acryl sculpt

20110919 gel sculpt

19 maart 2011 International Nail Meisterschaft Gel te Dusseldorf- 15e PLAATS
Ik mocht dit keer met gel meedoen. Er was niemand van nederland uitgezonden voor de gel competitie dus ik heb de stoute schoenen aangetrokken en de organisatie gemaild met het heugelijke feit dat ik 10 oktober met gel kampioen ben geworden en of ik nederland mocht vertegenwoordigen. En gelukkig dat mocht, dus ik ben hard gaan trainen want gel doe ik eigenlijk niet zo veel. Ik was redelijk voorbereid dacht ik maar had onverwachts toch last van de wedstrijdstress. Want ja, je zit daar wel tussen alleen maar kampioenen. Ik heb op tips gewerkt en dat is niet echt mijn ding en daardoor begon ik al met een tip verkeerd te plakken en dat kost je tijd. Tijd die ik aan het eind te kort kwam en dus te gestressd ben gaan vijlen en onnodige fouten heb gemaakt. Maar gelukkig had ik toch de meeste punten behaald op vorm, uiterlijk, lengt en smile-line dus afgaande daarvan waren er maar 7 beter dan mij.

20110319 Dusseldorf

30 januari 2011 Nationale Nagel Competitie Allround Nail Centre- 1e PLAATS
Dit is de 3e keer dat ik aan deze wedstrijd mee doe., Dit jaar in de docenten catagorie. Dit jaar moesten we een nagelbedverlenging maken, iets wat momenteel steeds vaker is toegestaan op wedstrijden. Wel zo fijn want nu kun je pas echt diepe smile linen maken. Ik heb de eerste plaatst behaald en ook was ik overal de eerste dus kreeg ik de wisselbeker mee naar huis.

20110129 allroundnailcentre

10 oktober 2010 Nationale Nagel Competitie Salon Editie BT Nails te Rotterdam – 3e en 1e PLAATS
Dit keer is de wedstrijd totaal anders dan alle andere wedstrijden. We moesten dit keer geen ondraagbare wedstrijd nagels maken maar juist draagbare en duurzame salonnagels. Er waren 3 categorieën en je mocht met gel en/of acryl meedoen om je winkansen te vergroten. Ik heb dan ook met gel en acryl meegedaan. De modellen werden weer flink op de proef gesteld want de jurering duurde maar liefst 4,5 uur!! Sommige modellen moesten zelfs 5x terugkomen voor een extra kritische beoordelingsronde.
De uitreiking was zeer feestelijk en verassend. We konden namelijk niet alleen prijzen winnen maar ook in aanmerking komen voor de Award of Ecxellent. Dit houdt in dat de salon aan bepaalde kwaliteitseisen voldoet en de klant een garantie biedt dat die bij de aangesloten salons echt aan het juiste adres is. Ook krijgt de klant bij een aangesloten salon een echte garantie. Een soort van certificering voor nagesalons die elk jaar opnieuw verkregen kan worden. Een doorbraak in de nagelindustrie dus. Meer informatie hierover vind u op www.excellente-nagelstudios.nl. NagelStudio SGNailStyling is voor deze Award in aanmerking gekomen. Ik won in de hoogste catagorie de 3e plaats met mijn acryl set en de eerste plaats met mijn gel set. En omdat ik het hoogst gescoord heb met gel kreeg ik ook nog de Award for beste uv gel stylist en deelname aan de Nailympics 2011
Echt ik dacht dat ik gek werd!! zoveel prijzen op 1 dag had ik nooit verwacht en zeker niet dat ik van mezelf zou winnen met gel nog wel notabene. Maar het mooiste is dat ik mij vanaf vandaag de beste NagelStyliste van de benelux mag noemen.

20101010 acryl 20101010 Gel

25 september 2010 Nederlands Kampioenschappen Nail Design jaarbeurs Utrecht – 2e PLAATS
Dit weekend waren de Nederlandse Kampioenschappen weer. Ook hier moest ik weer uitkomen in de hoogste catagorie. Ten opzichte van vorig jaar hadden ze nu een catagorie extra toegevoegd. Ik had denk ik mijn dag niet zo want ik had het gevoel dat ik het mega verknald had. Een 1e plaats had ik dus al afgeschreven. uiteindelijk ben ik nog wel 2e geworden dus heb ik het eigenlijk toch nog redelijk gedaan. Wel jammer dat ze voor de hoogste catagorie enkel een beker hadden voor een 1e plaats en niet voor de 2e en 3e plaats.

Wedstrijd NK 2010

19 en 20 september 2010 Nailympics Londen – Acryl Sculptured- 4e, 3e en 11e PLAATS
18 september ben ik naar Londen afgereisd met 2 modellen om mee te doen aan de Nailympics (wereldkampioenschappen). Vanwege mijn behaalde 1e plaatsen in het verleden moest ik deelnemen in de hoogste catagorie en verplicht meedoen aan 3 wedstrijden.

Ik heb deelgenomen aan de wedstrijden: Acryl Sculptor, Acryl Tip Overlay en Gel Tip Overlay. Ik heb hier boven verwachting zeer hoog op gescoord en heb zelfs een 3e plaats behaald in de catagorie Acryl Tip Overlay en een 4e plaats met Acryl Sculptor (shit net geen 3e plaats). Met Gel Tip Overlay heb ik een 11e plaats behaald (24 deelnemers), zeker geen slechte prestatie voor een allereerste gel wedstrijd op internationaal niveau.

lees hier het artikel van regio actueel

20100919 - tip overlay 20100919 - Sculptor  20100919 Gel

12 juni 2010 Zeeuwse Kampioenschappen French Manicure Tyro Beauty Nails – 1e PLAATS
Dit was een klein westrijdje in het zeeuwse Vlissingen. Gewoon leuk om tussendoor aan mee te doen om in het westrijdgevoel te blijven. De eerstvolgende wedstrijd voor mij is namelijk de Nailympics in Londen en dat is pas in September dus anders zat er wel een heel lange tijd tussen. De opkomst was niet super hoog maar toch 8 deelnemers met totaal verschillende niveau’s. Misschien handig voor de organisatie om voortaan catagorieen in te stellen zodat het voor iedere styliste een eerlijkere strijd is. Voor mij wel weer leuk want mocht de eerste plaats in ontvangst nemen en een waardebon om een workshop naar keuze bij Pepijn Borrél Acedemie te volgen.

 20100612-2 2010612-3 20100612-1

28 maart 2010 International Nail Meisterschaft Dusseldorf- 17e PLAATS
Deze wedstrijd is heel speciaal ten opzichte van alle andere wedstrijden. Dit is namelijk een wedstrijd op uitnodiging, wat inhoud dat je alleen mee mag doen als je een nationale titel hebt behaald. Dus ik moest het tegen 25 verschillende landen opnemen en dat is een behoorlijke pitige opgaaf. We kregen het reglement van te voren thuisgestuurd in t duits…. hmmm ja fijn. En naderhand nog een apparte brief in t engels… kijk dat is al beter. In het reglement werd gesproken dat je een dekkende poeder voor het nagelbed moest bebruiken en in de losse brief “tthe goal is to create te perfect salon nail and the lenght does not exceed 50% of the nailbed”. Ok duidelijk toch!? Een salon nagel is niet hetzelfde als een wedstrijdnagel. Ik heb me hier volledig aan gehouden, geen lange nagel, max 50% verlengd. Maar toch zag ik nagels voorbij komen die een lengte hadden van bijna 200% ten opzichte van het nagelbed. Ok! ze hadden het nagelbed verlengd met de dekkende poeder en een vrije rand die idd niet langer was dan 50% van het verlengde nagelbed maar kom op! dan hebben we het toch niet meer over een salon nagel!! Ik mijn klanten hier al de deur uitlopen met zulke nagels, die bellen gelijk de andere dag op dat er minimaal 1 gbroken is. En in mijn ogen is een salon nagel duurzaam voor tenminste 3 a 4 weken. Maar goed je begrijpt al de uitslag was teleurstellend, maar van de 25 langen ben ik uiteindelijk op de 17e plaats geeindigd. Ik heb het uiteraard nog wel even met de juy opgenomen maar die zeiden doodleuk dat het maar 1/11e onderdeel van de wedstrijd was…?????? ehm nou volgens mij hangen je punten vast aan de opdracht en dat kan dus een wedstrijdnagel of een salon nagel zijn, maar goed ik zal het idd wel niet begrijpen. Hopelijk mag ik nog eens nederlands kampioen worden en dan zal ik ze eens een poepie laten ruiken! Oh en wat nog wel super leuk was, is dat er een man vanuit het publiek naar me toekwam om te zeggen hoe geweldig hij mijn nagels vond. Hij zij dat hij de winnende nagels niet mooi vond en dat dit tenminste echte salon nagels waren. Hij kwam echt zeer overtuigend over dus dat deed me wel weer goed na zo’n teleurstelling.

20100328 dusseldorf

31 januari 2010 Nationale Nagel Competitie Allround Nail Centre- 2e PLAATS
De 2e keer dat ik aan deze wedstrijd mee doe, alleen nu een catagorie hoger, de hoogste catagorie voor stylisten. Het hing er nog even om of ik in de docenten divisie mee moest doen aangezien ik per februari 2010 docent ben bij Pika-Nails in Moergestel. Maar omdat dat de week later pas zou plaatsvinden kon ik in divisie 3 blijven. Shit! had ik nu maar in de docenten divisie gezeten, dan had ik 1e geweest. Gelukkig scheelde het heeeeeel erg weinig met de 1e plaats in mijn divisie.

wedstrijd 31-1-2010 na

21 en 22 september 2009 Nailympics Londen 2009 – 12e PLAATS
Mijn eerst internationale competitie. Wat spannend allemaal en zoveel nationaliteiten tezamen echt al een happening op zich. Ik heb meegedaan in de 2e divisie, voor proffesionele styliste die al een keer eerste zijn geweest. Zit je daar dan met alle toppertjes bij elkaar een perfect set nagels te styleren. Het was er onwijs koud door de airco, hierdoor harde de acryl zo langzaam uit en had je zoveel mee kans op luchtbelletjes. Maar ondanks dat is het redelijk goed gegaan, we mochten de frees en zelfs glansgel gebruiken. Ik ben uiteindelijk 12e van de 23 deelnemers in mijn catagorie geworden. Niet al te best, de jury bleek behoorlijk kritisch en had graag langere nagels gezien. Dat heeft me behoorlijk veel punten gekost. Gelukkig wel hoge punten gescoord op de smile lijn en sidewals maar ja dat maar het niet helemaal goed. Had toch liever een top 10 plaats gehaald maar goed, tis mijn eerste internationale wedstrijd en dit is weer een mooi leermoment geweest. Op naar de volgende internationale competitie.

20090921 Naillympics 2009

13 september 2009 Nederlands Kampioenschappen Nail Design jaarbeurs Utrecht – 1e PLAATS
Dit is de 3e keer dat ik aan de nederlands kampioenschappen deelneem in de hoogste catagorie. Ik was op zich redelijk tevreden over de nagels maar het is altijd afwachten of het goed genoeg is. Dit was de eerste keer dat ik een ander wedstrijd model mee had. Dit maakte het toch weer extra spannend. Totaal overdonderd bleek bij de uitreiking bleek dat de nagels goedgenoeg waren voor een eerste plaats. Wow wat een super gevoel is dat, alleen jammer dat dat moment nou net het kortste duurt. Mijn puntenlijst is er één om u tegen te zeggen met een aantal 10 en 9ens erop. Door het winnen van deze competitie heb ik mezelf geplaatst voor de Europese Kampioenschappen in Dusseldorf volgend voorjaar.

media links:

Luister hier naar een interview met Omroep Brabant.
Lees
hier het artikel van BN de stem.
Lees
hier het artikel van GeR (artikel helaas niet meer beschikbaar)
Lees
hier het artikel in het NailDesign Magazine (artikel helaas niet meer beschikbaar)

20090913 NK 2009 naNK Nail Design 2009

30 augustus 2009 Nationale French Nail Design BT Nails te Rotterdam – 1e PLAATS
Dit is de 2e keer dat ik aan deze wedstrijd deelneem in deze catagorie. Gelukkig was t niet zo warm als vorig jaar. Ook dit jaar was het weer behoorlijk druk, zeker 60 deelnemers verdeeld over 4 catagorieën deden mee. catagorie I is voor beginners die nog nooit aan een wedstrijd hebben meegedaan, catagorie II voor stylisten die nog nooit een prijs gewonnen hebben, catagorie III voor stylisten die al eerder gewonnen hebben en catagorie 4 is speciaal voor het wedstrijdteam van BT Nails en voor alle stylisten die voor een opleidingscentrum werken.

Ik had totaal niet het idee dat mijn set nagels goed genoeg waren voor een eerste prijs, ik was zeker niet volledig tevreden over mijn set. Ook was dit de aller eerste keer dat ik op een wedstrijd met de reversed techniek heb gewerkt, dit was extra spannend. Maar het zat me kennelijk heel erg mee toen ze mijn modelnummer opnoemde bij de eerste prijs. Ik kan het nog steeds niet geloven.

media links:

Lees hier het artikel van de Plattelandskrant Roosendaal (helaas is het artikel van de site verdwenen)
Lees
hier het artikel op de site van Profnail

wedstrijd 30-8-09-1 wedstrijd 30-8-09-2 wedstrijd 30-8-09 naBT-prestaties en felicitaties

17 mei 2009 Nabehandeling Salon French Nail Design te Moergestel – 2e PLAATS
Deze wedstrijd was net als vorig jaar (8 juni 2008) totaal anders dan de “traditionele” wedstrijden. In plaats van en nieuwe set wedstrijd nagels te plaatsen was de opdracht om een salon nabehandeling French Manicure uit te voeren. Geen superdunne wedstrijdnagels dus maar een nabehandeling zoals die in mijn salon meer dan eens wordt uitgevoerd. Mijn vaste model was weer bereid mee te gaan en zoals je ziet bij de “voor” foto is er een uitgroei van 4 weken te zien bij de nagelriemen. De “na” foto spreekt voor zich. Met een mooi eindresultaat van een 8,2 werd ik 2e.

Ook deze keer had ik op mijn puntenlijst een aantal 10en staan en kreeg ik een 8,5 voor het eindresultaat van de vakjury. Echter een kleine teleurstelling aangezien er een mysteriegast moest stemmen. Dit betrof een nagelleek, deze moest voor het totaal beeld ook een punt geven tussen de 0 en de 10. Omdat ze mijn nagels te extreem vond (wat ik eigenlijk niet zo goed snap, zie foto) kreeg ik van haar maar een 7,5. Hierdoor zakte mijn gemiddelde van een 8,9 naar een 8,2. Werd nu alleen de punten van de vakjury meegeteld was ik wel eerste geworden. Zelf vind ik het oordeel van een vakjury zwaarder tellen, zij hebben er immers verstand van. Bovendien waren de juryleden niemand minder dan o.a. Pepijn Borrél en Linda Luibrechts. De eerste plaats had een 8,5 dus maar 0,3 punt verschil wat op zich te verwaarlozen is.

wedstrijd voor en door 18-5-09 voor wedstrijd voor en door 18-5-09 na

14 september 2008 Nationale Kampioenschappen Nail Design jaarbeur Utrecht- 8e PLAATS
Voor de tweede maal heb ik meegedaan aan de nationale kampioenschappen Nail Design. Dit jaar voor t eerst in catagorieen. Echter in tegenstelling tot andere wedstrijden nu maar twee catagorieen dus alleen beginners en gevorderden. Ik heb dus meegedaan in de catagrie gevorderden. Deze wedstrijd ging stukken beter dan de wedstrijd van 31 augustus. Het was minder warm en dus had ik meer tijd om de nagels te pinchen. Hiervoor had ik dan ook hoge cijfers behaald. Heel vreemd heb ik dit keer bijzonder laag gescoord op de smile line waar ik normaal altijd heel hoog op scoor. Waar dat aan ligt weet niemand want er zijn meer stylistes die het absoluut niet eens waren met de punten. Vermoedelijk zit er opzet in het spel om bepaalde mensen in de tot 3 te krijgen. Maar ondanks dat ben ik zeer tevreden met mijn punten en behaalde plaats. Vooral als je nagaat dat ik van de 30 deelnemers 8ste ben geworden en dat ik vorig jaar nog maar 20ste was, ik heb dus een enorme sprong vooruit gemaakt. Maar hiervoor heb ik dan ook hard getraind en blijf ik hiermee nog doorgaan. Nog een leuk feitje aan deze wedstrijd is dat mijn lerares met 4 punten meer dan mij, 4e is geworden.

HPIM0597.JPG

31 augustus 2008 French Nail Design BT Nails te Rotterdam – 4e PLAATS
Door mijn behaalde eerste plaats van 27 januari 2008 moest ik nu voor het eerst meedoen in divisie 3, een stuk moeilijker dus want in deze catagorie zitten dus alle styliste’s die al eerder prijzen hebben gewonnen.. Het was onwijs druk, zeker 50 tot 60 styliste’s deden mee. Echter weet ik op dit moment nog niet hoeveel er in mijn klasse meededen. Het was behoorlijk warm en dat was ook goed te merken met het zetten van de nagels. De tafels zaten echt verschrikkelijk en de stoelen nog erger. De tafel was te hoog, of de stoel te laag, hierdoor zat ik er niet lekker voor en kreeg bijna direct zere schouders. Uiteindelijk wel een net set gezet maar er waren wel wat puntjes waar ik niet tevreden over was. Tja het blijven moment opname’s he!. Ik ben dan ook niet in de prijzen gevallen. Hoeveelste ik wel geworden ben kan ik ook nog niet zeggen want dat krijg ik binnen een paar weken thuis gestuurd. Echt een waardeloze organisatie. Zoals je kunt zien heb ik al aan 5 wedstrijden meegedaan en dit is echt de eerste wedstrijd waarbij je buiten de 3 winnaars per catagorie geen uitslag krijgt en ook geen beoordelingslijst. Een beoordelingslijst is juist handig om te zien waar ik beter op had kunnen scoren, een leermoment dus. Helaas ziet de organisatie dat niet in. 2 oktober – Eindelijk de puntenlijst ontvangen! Hoe de punten zijn opgebouwd weet ik niet, ik heb ook alleen maar een totaal lijst gehad dus geen onderverdeling van mijn punten. Ik maak uit de lijst op dat ik 4e ben geworden. Eigenlijk beter dan ik verwacht had, er deden in mijn catagorie maar 7 stylistes mee. Alle catagorieen bij elkaar ben ik 10e van de 60 deelnemers.

wedstrijd 27-1-08 na

8 juni 2008 Nabehandeling Salon French Nail Design te Moergestel – 2e PLAATS
Deze wedstrijd was totaal anders dan de “traditionele” wedstrijden. In plaats van en nieuwe set wedstrijd nagels te plaatsen luidde de opdracht nu een salon nabehandeling French Manicure uitvoeren. Geen superdunne nagels dus maar een nabehandeling zoals die in mijn salon meer dan eens wordt uitgevoerd. Mijn vaste model was weer bereid mee te gaan en zoals je ziet bij de “voor” foto is er een uitgroei van 4 weken te zien zowel bij de nagelriemen als bij de vrije top. De “na” foto spreekt voor zich. Met een prachtig eindresultaat van 179 punten van de te behalen 200 werd ik 2e. Op mijn Puntenlijst stonden zelfs een aantal 10en en een 9 voor het eindresultaat. Het mag vanzelfsprekend zijn dat ik hier zeer content mee ben.

wedstrijd 08-06-08 (1) wedstrijd 08-06-08 na1

27 januari 2008 French Nail Competietie 2008 te Raamsdonkveer- 1ste PLAATS
Deze wedstrijd had ik een van mijn klanten bereid gevonden om model te zijn. Zij heeft ook super mooie lange nagelbedden en mooie rechte lange vingers. Dit is de eerste keer dat ik meedoe in divisie’s. Dit is natuurlijk veel eerlijker omdat op deze manier ook beginners een kans maken. Ik mocht vanwege mijn eerdere wedstrijden meedoen in de 2e divisie (gevorderden stylisten). Hier heb ik boven verwachting de 1e plaats behaald met maar liefst 80 punten. De eerste prijswinnaar van de 3e divisie (master stylisten) had 86 punten behaald en is al meervoudig kampioen. Met mijn behaalde punten zou ik 2e geworden zijn in de 3e divisie.

wedstrijd 27-1-08 (2) wedstrijd 27-1-08 voor wedstrijd 30-8-09 na wedstrijd 27-1-08 (1)

12 September 2007 Nationale Kampioenschappen Naildesign 2007 jaarbeurs Utrecht- 20ste PLAATS
Mijn eerste grote wedstrijd. Dit model heeft mijn opleidings docente voor mij uitgezocht, mooie lange nagels daar ligt het niet aan maar ik had nog nooit op haar nagels gewerkt wat het wel extra moeilijk maakt. Ik ben uiteindelijk 20st geworden van de 40 deelnemers dus ben eigenlijk best tevreden.

NK Naildesign 2007 - voor  NK Naildesign 2007 - na

24 juni 2007 Fairy Beauty French Nail Design Competitie te Bergen op Zoom – 4e PLAATS
Mijn aller eerste french nagel wedstrijd. Ik ben uiteindelijk 4e geworden van de 7 deelnemers

wedstrijd 24-6-07 na