SUNTANA TANNING MOUSSE

Bruinen zonder zon of zonnebank !!!

Met SUNTANA tanning mousse is het mogelijk snel, veilig en egaal bruin te worden zonder zon of zonnebank.

Deze verzorgende tanning mousse van SUNTANA is volkomen veilig, 100% natuurlijk, perfect zelf aan te brengen zonder strepen, vrij van parabenen en houdt maar liefst 7 dagen.

SUNTANA tanning mousse:

 • heeft een aangename geur
 • bruint snel en gelijkmatig
 • kleeft niet
 • droogt snel
 • toegevoegde bronzer geeft direct resultaat
 • geeft een natuurlijke egale teint
 • houdt tot 7 dagen
 • geeft geen blootstelling aan UV-stralen
 • voedt en verzorgt de huid met o.a. aloë vera

Voor wie ?

 • voor wie een bleke huid heeft en/of veilig bruin wil worden.
 • voor wie op korte tijd mooi en egaal bruin wil worden
 • voor wie zonder UV-stralen veilig en snel wil bruinen

Voor wie niet?

 • mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende de eerste 3 maanden van een zwangerschap

De juiste voorbereiding voor het beste resultaat

Scrubben
De huid dient goed over het hele lichaam gescrubd te worden. Het liefst één dag voordat je de tanning mousse gaat gebruiken. Dit zorgt voor een egalere dekking en een betere opname van de tanning mousse. Geef extra aandacht aan elle bogen, knieën, hielen en alle andere gebieden met een drogere of stuggere huid. Op de dag van de tanning vooraf géén bodylotion, crème of andere smeersels gebruiken, ook niet op het gezicht. Dit kan een barrière vormen tussen de huid en de tanning mousse.

Make-up & Parfum 
Make-up op de dag van de tanning is af te raden. Het gebruik van foundation, poeder, bodylotion, crème, parfum en (overmatig) deodorant op de dag van de tanning moet worden vermeden. Dit kan een barrière vormen tussen de huid en de tanning mousse.

Scheren & epileren
Het advies is om uiterlijk één dag voor het gebruik van de tanning mousse te scheren of te epileren. Scheer dus niet op de dag zelf, de huid is dan te gevoelig voor de tanning mousse. Ook de poriën hebben tijd nodig om te sluiten. Daarnaast kunnen er oneffenheden ontstaan en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Kleding 
DHA heeft tijd nodig (minimaal 8 uur) om in te trekken. Draag comfortabele, ruimvallende en donkere kleding op de dag van je tanning behandeling. Zo minimaliseer je de kans op afgeven en oneffenheden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een jurk of een loszittend joggingpak. Draag liever geen strakke sokken. Draag bij voorkeur donker ondergoed, niet je “mooiste setje”. Toch iets lichts aan of vlekken op je kleding? Geen zorgen. Alle ingrediënten kunnen uitgespoeld worden. Er bestaat wel een kans dat DHA in nylon of leer trekt.

De beste nabehandeling voor behoud van het resultaat

Douchen, Baden & Zweten
Wacht na het gebruik van de tanning mousse tenminste 8 uur met sporten of douchen. De eerste 24 uur liever niet naar de sauna, zwemmen of baden. Geef de tanning mousse de tijd om volledig in je huid te trekken. Bij het douchen kan het water een bruine verkleuring hebben. Schrik niet, dit is slechts overtollige spray en bronzer, dit zal niet ten koste gaan van je bruine teint. Dep je huid droog na het douchen, fanatiek “droogwrijven” kan de kleur eerder doen vervagen.

 Scrubben
Het advies is om de huid na een tanning behandeling niet te scrubben. De dagen na de behandeling kun je wel de plekken met droge of stugge huid zoals elle bogen en knieën licht scrubben om een gelijkmatige vervaging van de kleur te bevorderen.

Make Up 
Aan te raden is om te wachten met make-up, ten minste 8 uur na de tanning.

Scheren & epileren 
Wij adviseren om minimaal 12 uur na een tanning behandeling niet te scheren, te harsen of te epileren. Dit heeft hetzelfde effect als een scrub op de huid.

Parfum, Deodorant & Crème/body lotion
Aan te raden is om te wachten met body lotion, aftershave, parfum, deodorant of crème, minimaal 8 uur na de tanning. Daarna juist regelmatig smeren om de kleur zo lang mogelijk vast te houden.

Sieraden 
Minimaal 8 uur ná de tanning kun je weer sieraden dragen. Doe je dit eerder, dan kan er geen egale kleur zonder strepen of vlekken gegarandeerd.

Zonnen 
Mocht je na een tanning behandeling gaan zonnen, onthoud dat een Spray Tan GEEN bescherming biedt tegen Uv-straling. Smeer je dus altijd goed in.

De teint verzorgen
Met een regelmatige verzorging door een vochtgerstellende bodylotion of crème houdt de kleur het langst.

Veel gestelde vragen

Wat is DHA? 
DHA is een natuurlijke grondstof wat gewonnen wordt uit o.a. suikerbietenen suikerriet. DHA is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelfbruinend product in een concentratie van 8% tot 14%.

De DHA (verwerkt in de tanning mousse) veroorzaakt een reactie in de bovenste laag van de huid waardoor deze bruin kleurt binnen 2 uur na het aanbrengen, waarna de huid geleidelijk bruiner wordt, met een piek tussen 24 en 72 uur. De behandeling is dus absoluut veilig en heeft geen bijwerkingen.  De tanning mousse is goedgekeurd door de FDA

Kan ik na de spry tanning in de zon? 
In de eerste paar uur na de behandeling kun je extra gevoelig zijn voor de zon. Je bent niet beschermd tegen de schadelijke invloeden van de zon, dus gebruik een beschermende factor.

In eerste instantie word je bruin van de bronzer die is verwerkt in de tanning mousse. De  werkzame stof in de mousse is DHA. De bronzer en DHA beschermen je niet tegen de zon! ook al doet je kleurtje je anders vermoeden!

Kan ik zwemmen en naar de sauna? 
Door te zwemmen en naar de sauna te gaan, zal de verkregen teint sneller vervagen. Ook het ruw afdrogen na een douche, scrubt als het ware de teint sneller weg.

Wat is de houdbaarheid? 
Bij de juiste voorbereiding en nabehandeling kan het resultaat ongeveer 7 à 11 dagen zichtbaar blijven, daarna zal het geleidelijk en egaal vervagen of moet de behandeling herhaald worden. Bij regelmatig gebruik van de tanning mousse, zal dit helpen om de kleur te verdiepen en de duur van de teint te verlengen. Dit is verschilt per huidtype.

Is de tanning mousse voor iedereen geschikt? 
Ja. Er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt de tanning afgeraden bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende de eerste drie maanden van de zwangerschap.

Zelfbruinende lotion drogist vs SUNTANA mousse 
De concentratie DHA in zelfbruinende producten van de drogisterij is 3 tot 4%. Dat percentage is in de suntana tanning mousse is veel hoger, namelijk 8% tot 14%.

Welke kleur?

Coconut Light Tan 8% DHA
Aanbevolen voor de bleke lichte huid of voor mensen die op zoek naar een meer natuurlijke look;

Cherry Medium Tan 10% DHA
Aanbevolen voor de medium blanke tot licht getinte huid.

Chocolate Dark Tan 12% DHA
Aanbevolen voor de licht getinte huidskleur, geeft een mooie natuurlijke bruine kleur met donkere ondertonen.

Blackberry After Dark Tan 14% DHA
Aanbevolen voor de donker getinte huid, de zon-godinnen en mensen die op zoek zijn naar een heerlijk zeer diep gebronsd kleurtje.

Een fles (200 ml) is doorgaans voldoende voor minimaal 5 volledige lichaamsbehandelingen

Prijzen

Suntana Tanning Mousse                             € 14,95

Tanning handschoen                                    €   6,25

Mousse + handschoen                                 € 19,95