SMELLWELLHOMEAROMA

SMELLWELLHOMEAROMA made by SGNailStyling

Wat is SMELLWELL ?
SMELLWELL zijn kleurrijke, handgemaakte geurbonbon’s van een soy wax mix, welke een heerlijke en intense geur verspreiden wanneer je ze in een geurbrander (theelicht) of geurwarmer (elektrisch) plaatst.

Waar is SMELLWELL van gemaakt?
SMELLWELL is gemaakt van een mix van paraffine en soja wax. Na wat testen en rechearch bleek 100% soja wax niet het gewenste resultaat te geven, daarom heb ik gekozen voor deze mix. Soja wax is een zachte rominge wax met een laag smeltpunt (ca. 50° c) en welke maar een beperkt percentage geurolie kan opnemen. Paraffine wax is een harde wax met een hoger smeltpunt (ca. 70° C) en kan meer geurolie opnemen, bindt beter met geurolie en heeft een grotere geurverspreiding. klik hier om meer te weten te komen over de waar- en onwaarheden van paraffine wax.

Hoe werkt SMELLWELL?
Leg een SMELLWELL bonbon op een geurwarmer (electrisch) of op een geurbrander (theelicht). De SMELLWELL bonbon smelt langzaam door de warmte en geeft dan geleidelijk een heerlijke geur af. Voor je het weet ruikt je kamer heerlijk. Als je de warmtebron dooft wordt de SMELLWELL weer hard.

Hoe lang ruikt SMELLWELL?
De duur en intensiteit van een SMELLWELL geurbonbon hangt sterk af van de hoogte van de geurbrander. Hoe korter de afstand tussen het vlammetje en het schaalte, hoe intenser en kortduriger de geur zal zijn. Ook is het per geur verschillend. Sterkere geuren blijven langer aanwezig dan lichtere geuren. Een brander waar de afstand, tussen het vlammetje en het schaaltje, tussen de 9 en de 11 cm geeft over het algemeen het beste resultaat. 

Hoe maak je de geurbrander schoon?
Wanneer de SMELLWELL bonbon geen geur meer afgeeft, kun je met een stukje keukenrol de nog vloeibare SMELLWELL opzuigen. Als de SMELLWELL wax al is gestold, kun je het beste de geurbrander weer even aanzetten en zo de overgebleven wax eruit laten glijden.

Tip’s & Trick’s:
Is uw brander lager dan 9 cm? geen nood! Door de warmtebron elke 30 minuten te doven voor ongeveer 20 minuten voorkomt dat de wax te warm wordt. Als de wax te warm wordt vervliegt de geur sneller. Omdat de wax niet direct stolt zal de geur nog blijven hangen Ook zo gaat een SMELLWELL geurblokje langer mee.